BISTRO SYKE

BISTRO SYKE

Helsingin Vallilassa sijaitsevaan Lääkäriliiton toimistorakennukseen syntyi rakennuksen saneerauksen yhteydessä uusi ravintola Syke, joka toimii Juvenes Oy:n Helsingin lippulaivaravintolana. Syke palvelee ravintolana niin Lääkäriliiton henkilökuntaa kun ulkopuolisia vierailijoita aamusta iltaan.


Tavoitteena oli luoda kustannustehokas, mutta näyttävä ja tyylikäs rakennuksen materiaalivalintoihin istuva kokonaisuus. Tiloilta ja kalusteilta vaadittiin eri kattauksiin soveltuvia ratkaisuja. Ravintola tila jakautuu kahteen osioon, jossa iltaan saakka auki oleva bistro ja myymälätila pystytään jakamaan toimistorakennuksen lounasravintolasta omaksi tilakseen.


Kiinnitimme erityistä huomiota tilatehokkuuteen ja toiminnallisuuteen. Neliöiden ja talotekniikan rajaava ravintolatila loi haasteita työpöydällemme mutta huolellisesti suunniteltu kalustus ja asiakasvirran ohjaus suunnittelemamme opastegrafiikan kanssa loi toimivan ja selkeän tilaratkaisun. Suunnittelussa otettiin huomioon tilan monikäyttöisyys sekä muunneltavuus. Tilasuunnittelussa panostettiin visuaalisesti vaikuttaviin ratkaisuihin, toimivuutta ja tehokuutta unohtamatta. Visuaalinen konsepti sai inspiraationsa bistron vietnamilaisvaikutteisesta menusta. Ravintolan katseenvangitsijoina toimii kustomoidut sisustusratkaisut ja yksityiskohdat kuten näyttävä tekstiilialakatto ja suurikokoinen akustiikataideteos. Loimme visuaalisesti houkuttelevan kokonaisuuden joka vastaa toivottua tasoa.


Olimme projektissa tiiviisti asiakkaan tukena hankesuunnittelusta tilojen käyttöönottoon saakka asiakkaan projektinjohtajan roolissa. Vastasimme tilasuunnittelusta ennen urakkakilpailutusta ja olimme mukana valmistuskeittiön suunnittelussa. Teimme ravintolan kokonaisvaltaiset sisustussuunnitelmat, valaistussuunnittelun ja somistuksen. Toimimme työmaakokouksissa ja palavereissa asiakkaan edustajana ja olimme tiiviissä yhteistyössä hankepäällikön, arkkitehdin ja muiden erikoissuunnittelijoiden kanssa. Vastasimme kaikkien kalusteiden ja tarvikkeiden kilpailutuksesta ja tilauksista sekä aikataulutuksesta ja toimituksista työmaan aikataulun mukaan.

Sujuvan kommunikoinnin ja projektijohtamisen avulla alkuperäinen hankkeen budjetti alitettiin.

Tila- ja sisustussuunnittelu, opasteet: INNER Sisustusarkkitehdit Oy
Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

KOHTEEN TIEDOT:
• Koko: 620 m2
• Valmistunut: 09/2021
• Asiakas: Juvenes Oy
• Sijainti: Helsinki, Vallila

  • /